Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2018 YILI TURİZM SEKTÖR TOPLANTISI

Aydın İlinin Turizm Sektör Toplantısı Kuşadası’nda Yapıldı.
 
Vali Sayın Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleşen toplantıda Aydın’ın iki önemli turizm merkezi Kuşadası ve Didim ’in sorunları masaya yatırılırken, 2018 yılı da “Afrodisias Yılı “ olarak ilan edildi.
 
Kuşadası Double Tree Hilton Oteli’nde gerçekleşen toplantıya Vali Sayın Köşger’in yanı sıra Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Büyükşehir Belediye  Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, DSİ Aydın 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Kültür ve Turizm Aydın İl Müdürü Murat Yılmaz, Dilek Yarımadası Milli Park Şube Müdürü Koray Aşık, Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürü Mehmet Taha Al, Kültür Varlıklarını Koruma Aydın Bölge Kurul Müdürü Mehmet Yılmaz, Aydın Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı, turizm meslek kuruluşlarının temsilcileri ile sektör temsilcileri katıldı.
 
Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, toplantıda 2017 yılını değerlendirip, 2018 yılında yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Sorunları tespit ederek, anında çözüm üretmeyi hedeflediklerini kaydeden Vali Köşger, “Valilik başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi, üniversite, bölge müdürlüklerimiz ve bütün ilgili taraflar toplantıda yer alıyor. Burada çözüm üretilebilecek sorunları, anında çözüm üretmeye çalışıyoruz. Uzun soluklu çalışma gerektiren sorunlarla ilgili de notlar aldık” dedi.
Turistin mutlaka otelden çıkarılması gerektiğine dikkati çeken Vali Köşger, “Aynı zamanda temel sorunlarımızdan birisi ‘her şey dâhil’ turlar. Turisti otelden çıkaracak çeşitli tedbirler almamız gerektiği noktasında hem fikiriz. Özellikle antik kentler konusunda küçük dokunuşlarla buraların hepsinin turizmde hizmete açılması için tedbirler almaya gayret ediyoruz. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), antik kentlerin küçük dokunuşlarla turizme kazandırılmasıyla ilgili 20 milyon liralık ödenek ayırdı. Bu ödeneği bölgemizde kullanacağız. Bunların yanında 2018 yılını Aydın için Afrodisias yılı ilan edelim diye bir öneri oldu. Karacasu’da bulunan Afrodisias 2017 yılında Türkiye ’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren 17’nci bölgesi. Bunu mutlaka değerlendirmeliyiz. Afrodisias’ın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi çok önemli bir şey. 2018’i bu vesileyle Afrodisias yılı ilan edelim ve otellerdeki müşterileri buralara götürüp gezdirecek kültür turları organizasyonları yapılabilsin” diye konuştu.

  • Turizm Sektör Toplantısı - Kuşadası
  • Turizm Sektör Toplantısı - Kuşadası
  • Turizm Sektör Toplantısı - Kuşadası
  • Turizm Sektör Toplantısı - Kuşadası